Opskrifter

Levnedsmiddel 1 spsk. = gram (ca.)  1 dl. = gram (ca.)
     
Hvedemel 9 g.  60 g.
Hvedeklid  25 - 30 g.
Knækkede hvedekerner 50 - 55 g.
Grahamsmel 9 g. 60 g.
Rugmel 8 g. 50 - 55 g.
Knækkede rugkerner 50 - 55 g.
Fuldkornsmel 60 - 65 g.
Kartoffelmel 10 g. 70 g.
Maizenamel 12 g. 50 g
Kokosmel 8 g. 35 g.
Havregryn 6 g. 30 g.
Byggryn 55 g.
Ris 13 g. 80 g.
Grødris 14 g. 90 g.
Rasp 40 - 45 g.
Stødt melis 15 g. 85 g.
Flormelis 8 g. 50 g.
Farin 10 g. 60 g.
Sirup 20 g. 145 g.
Olie 90 g.
Smør 15 g. 95 g.
Smeltet smør 13 g. 90 g.
Bagepulver 11 g.
Salt 20 g.
Kakao 6 g. 45 g.
Hele mandler 50 g.
Hakkede mandler 45 g.
Rosiner 50 g.
Valnøddekerner 40 g.
Hasselnøddekerner 60 g.
Revet ost 35 - 40 g.
Engelske mål omregnet til danske Betyder Dansk
c centilitre centiliter
cup Kop - 2,5 dl.
dzn dozens dusin - 12 stk.
ea each styk
F Fahrenheit Omregn til Celcius: (F-32)x5/9=C
fl oz fluid ounze 29,5 ml.
ga gallon ca. 4,5 l.
inch tomme - ca. 2,5 cm.
lb/lbs pound 453 g.
oz ounze 28,35 g.
pinch knivspids
pint ca. 0,5 l.
pt part del eller portion
qt quart ca. 1 l.
tbs/t tablespoon Spiseskefuld - 15 ml
teasp/ts teaspoon Teskefuld - 5 ml.
Beregning af mængde pr. person Gram
Kød m. ben (steg.) 200 - 250
Kød m. ben (gryderetter.) 125 - 200
Kød m. ben (kogning.) 200 - 250
Kød u. ben (stegt.) 150 - 200
Kød u. ben (gryderetter.) 75 - 150
Hakket kød til kødsovs 75 - 125
Hakket kød til bøf 100 - 150
Fars 75 - 125
Indmad 100 - 175
Fisk (urenset) 400
Fisk (renset i fileter) 275 - 300
Skaldyr kogt (til hovedret) 75
Skaldyr kogt (forret) 50
Kartofler 200 - 250
Pasta 100 - 150
Løse ris 80
Frugt 200 - 250
Suppe (forret) 3 dl.
Suppe (hovedret) 5 dl.
Suppe (natmad) 4 dl.
Sauce 1/2 - 1 dl.